כולנו חשופים לתנאים מסוכנים במקום העבודה, תנאים אשר עלולים לגרום לתאונות עבודה או למחלת מקצוע. לפי החוק כל עובד שנפגע תוך כדי ועקב העבודה זכאי לקבל תגמולים מהמוסד לביטוח לאומי ולרוב גם פיצויים בגין הנזקים שנגרמו לו עקב הפגיעה. התהליך לקבלת פיצויים לאחר תאונת עבודה הוא מורכב ודורש ידע רב וניסיון. עו”ד רשאד סלים וצוות משרדו רכשו ניסיון וידע רב בהגשת תביעות לאחר תאונת עבודה, צרו קשר, שיחת ייעוץ חינם!
מה אומר החוק
סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי מגדיר מהי תאונת עבודה. לפי ההגדרה, תאונת עבודה היא תאונה שאירעה תוך כדי ועקב עבודתו של הנפגע. כדי שהתאונה תיחשב לתאונת עבודה צריכים להתמלא שני תנאים מרכזיים. האחד, התאונה קרתה במהלך שעות העבודה והשני, התאונה קרתה עקב תנאי העבודה שבהם נאלץ הנפגע לעבוד.
החוק גם קובע כי יום העבודה מתחיל מהרגע שבו עזב העובד את ביתו ויצא לכיוון מקום העבודה ועד הרגע שבו הוא נכנס לביתו כאשר הוא חוזר ממקום העבודה. ולכן גם תאונות שקרו בדרך אל העבודה או בחזרה ממנה עשויות להיחשב כתאונות עבודה.
מחלת מקצוע, מחלה שהתפתחה עקב העבודה, מזכה גם היא את העובד בתגמולים ובפיצויים. מחלת מקצוע היא מחלה האופיינית לעובדים במגזרים מסוימים כמו למשל עובדים החשופים לחומרים מסוכנים ועלולים ללקות במחלות ריאות ועוד.
מיקרו טראומה – לפי הפסיקה גם אירועים תאונתיים זעירים שגרמו לנזק גוף במהלך העבודה מזכים בפיצויים, לדוגמא – פגיעות גב אצל מפעילי מכבשים וטרקטורים.
את מי תובעים?
כאשר עובד נפגע בתאונת עבודה הוא זכאי לקבל פיצויים ממספר גופים.
תביעת פיצויים מהמעביד – לא כל תאונת עבודה מקנה לעובד זכות לקבל פיצויים מהמעביד. כדי לקבל פיצוי מהמעביד על הנפגע להוכיח כי המעביד ביצע כלפיו עוולה שגרמה לתאונה, כגון שהתרשל בכך שלא סיפק סביבת עבודה בטיחותית.
תביעה כנגד הביטוח הלאומי – בתביעה נגד הביטוח הלאומי אין להוכיח כי המעביד התרשל וכל שנדרש להוכיח הוא כי העובד נפגע תוך כדי ועקב העבודה. כאשר הקשר בין הפגיעה לתנאי העבודה אינו ברור, כמו למשל במקרים של קבלת אירוע מוחי או התקף לב בזמן העבודה, עלול המוסד לביטוח הלאומי שלא להכיר בתביעה. זו אחת הסיבות מדוע חשוב לפנות אל עו”ד מקצועי ובעל ניסיון בתחום. במקרים רבים הוא ידע להוכיח את הקשר שבין הפגיעה לבין העבודה.
איך להתכונן לתביעה?
חשוב לדעת כי כל תיעוד ומסמכים רלוונטיים שייאספו כבר בשלבים הראשונים לאחר התאונה יעזרו להוכיח את החבות וירבו את סיכויי הפיצויים.
אם יש עדים לתאונה, חשוב לקבל את הפרטים שלהם. מומלץ להתפנות לטיפול רפואי מחוץ לזירת האירוע ולדווח לרופא המטופל כי מדובר בתאונת עבודה. תיעוד רפואי מוקדם ככל האפשר יעזור להוכיח את התביעה בשלבים הבאים.
יש לאסוף את כל הקבלות המעידות על ההוצאות הרפואיות, על הוצאות הנסיעה, על הוצאות בגין שכירת עזרה בתשלום לנפגע ועוד. ההוצאות האלו יוחזרו לנפגע על ידי הביטוח הלאומי.
יש צורך לפנות אל המעביד ולקבל ממנו טופס בל/ 250 המקנה לעובד את הזכות לקבלת טיפול רפואי ללא תשלום, חשוב לשמור עותק מהטופס הנ”ל. חשוב עוד יותר לוודא כי תיאור התאונה בטופס נכון ומדויק, נסיבות התרחשות התאונה משליכות על החבות ועל הזכות לקבל פיצויים , חשוב להתייעץ עם עו”ד מקצועי לפני קבלת הטופס!
מומלץ מאוד לתעד את מקום התאונה ואת המפגע סמוך ככל האפשר לזמן שבו התרחשה התאונה. בתאונות מורכבות ונזקי גוף קשים מומלץ להזעיק מומחה בטיחות שיבדוק את הזירה מיד, לפני שתשתנה ! מי המומחה? ומי יפקח על עבודתו? חשוב לפנות לעו”ד מקצועי! משרד עורך דין רשאד סלים טיפל בהצלחה בתאונות מורכבות רבות.
על מה תקבלו פיצוי?
הפיצוי בגין תאונות עבודה ניתן בגין ראשי נזק מגוונים שמשתנים ממקרה אחד לאחר והם כוללים לדוגמא :
פיצוי על הכאב והסבל בהתאם לאופי הפגיעה, אחוזי הנכות, גיל הנפגע, ימי אשפוז וכיו”ב.
פיצוי על הפסד שכר בעבר ובעתיד. הנפגע זכאי לפיצוי על התקופה שבה נעדר מעבודה עקב אי כושר מעבודה כתוצאה מהתאונה. באשר לעתיד, הפיצוי ניתן על אובדן פוטנציאל ההשתכרות עד גיל הפרישה. זהו ראש נזק מרכזי בפיצויים והוא מושפע מגובה הנכות וסוגה, מידת תפקודיותה, גיל הנפגע עיסוקו וכושר השתכרותו ועוד גורמים נוספים .
הפסדי פנסיה יחושבו לפי הפסד השכר ואובדן ההפרשות הצפויות לפנסיה.
הוצאות נסיעה ישולמו לפי קבלות שיציג הנפגע ולפי הערכה חופשית של בית המשפט.
פיצוי עבור שכירת עזרה כמו עזרה במשק בית, ניקיון, רחצה, האכלה ואף עזרה צמודה עשרים וארבע שעות ביממה במקרה של פגיעה קשה.
רק עורך דין מומחה בענייני נזיקין המכיר היטב את כל ההליך של תביעה בגין תאונות עבודה יצליח להוכיח את התביעה ולמקסם את סכומי הפיצויים.
עו”ד רשאד סלים וצוות משרדו מעניק שירות משפטי וייצוג נפגעים בכל מקרה של תאונות עבודה.
צרו קשר, שיחת ייעוץ חינם וללא התחייבות!